Halit Karamuk Yararlı Siteler Blogu

Yararlı sitelerden örnekler verdiğim blogum

Forklift Kiralama Hizmeti Alırken Dikkat Edilecek 10 Altın Kural

Forklift’in Hayatımızdaki Önemi
Forkliftler hem zamandan hem de nakitten kazandıran, iş yükünü kaldıran önemli iş araçlarıdır. Kullanan firmalar 10 personelin yapacağı işi daha kısa sürede tamamlayıp daha başarılı sonuçlar elde edebilir. Yalnız her firma forklift için yeteri kadar bütçe ayıramaz. Oldukça maliyetli bakım gerektiren ve pahalı olan forkliftler genellikle büyük işletmeler tarafından tercih edilir. Neyse ki günümüzde Nehir Forklift gibi firmalar sizlere istediğiniz kapasitede forklift kiralama imkânı verir. Biz de sizin için bu yazıda forklift kiralama konusunda dikkat etmeniz gereken hususlar hakkında bilgi verdik.

Forklift’in Kaldırma Kapasitesi Ne Kadar?
Kiralık forklift seçerken dikkat etmeniz gereken ilk nokta kapasiteleridir. Nitekim günümüzde forkliftler 1 ton ile 40 ton arasında kapasiteye sahip olabilir. İhtiyaç duyacağınız kapasitede forklifti tercih ederek daha uygun fiyata kiralama imkânı bulabilirsiniz.

Kiralama Süresi Projenizle Uyumlumu?
Dikkat etmeniz gereken hususlar arasında yer alan bir diğer şey de kiralama süreleridir. Forkliftler saatlik, günlük, haftalık ve aylık periyotlar halinde kiralanabildiği için ihtiyaç duyduğunuz süre kadar kiralamanız size fayda sağlayacaktır. Bu fayda ise genellikle daha uygun fiyatlarla kiralama olarak karşımıza çıkar. Uzun süreli işlerinizde buna uygun olacak bir periyotta kiralama yaparak maliyetleri düşürebilirsiniz. Forklifte kısa süreli ihtiyaçlarınız bulunuyor ise saatlik ve günlük kiralama seçeneklerine göz atarak size uygun olanı tercih edebilirsiniz.

Sıfırmı veya İkinci Elmi Bakımlımı?
Kiralık forkliftler sıfır veya ikinci el olmak üzere değişkenlik gösterebilir. Sıfır forkliftleri tercih etmek her zaman daha maliyetli olacaktır. Ama diğer yandan daha güvenli olması ile bilinirler. İkinci el forkliftler ise sıfır olanlara oranla daha uygun fiyatta olurlar. İkinci el forkliftleri kiralamadan önce kesinlikle bakım durumlarına göz atmanız gerekir. Bu sayede istenmeyen durumların ve olası kazaların önüne kolaylıkla geçebilirsiniz.

Forkliftin Durumu
Dikkat etmeniz gereken en önemli noktalardan birisi kiralayacağınız forkliftin durumu olarak karşımıza çıkar. İyi kapasitede, bakımları yapılmış ve titiz bir şekilde kullanılmış olan forkliftleri kiralamak size her açıdan fayda sağlar. Olası kazaların önüne geçip güven içerisinde işlerinizi tamamlamanıza imkân verir.

Forkliftin Yakıt Türü
Forklift kiralama konusunda göze çarpan bir diğer nokta da forkliftin türüdür. Eğer kiralayacağınız forklifti kapalı bir alanda kullanacaksanız elektrikli olan modellerini tercih etmeniz gerekir. Nitekim LPG’li modelleri kapalı ortamlarda tehlikeli olduğu için yangın riskine karşı tercih edilmezler. Diğer yandan benzinli forkliftler daha güçlü olabilir. Dizel modelleri ise daha az yakıt tüketip daha fazla çalışmanıza imkân tanırlar.

Forkliftin Fiyatı Uygunmu
Forklift kiralama fiyatları genellikle firmadan firmaya değişkenlik gösterebilir. Bunun nedeni kiralanan forkliftlerin kapasiteleri, durumları, bakımları, markaları ve ekstra özellikleri olur. Nehir Forklift, uygun fiyata kaliteli forklift kiralamanıza olanak veren sektöründeki öncü firmalardan birisidir. Siz de burada bulunan sayfa üzerinden uzman ekibi ile iletişime geçebilir ihtiyaç duyduğunuz forklifti kısa süre içerisinde kiralayabilirsiniz. Ayrıca ihtiyaç duyabileceğiniz diğer iş makinaları hakkında da bilgi alabilir ve bütün iş makinesi ihtiyaçlarınızı tek bir noktadan karşılayabilirsiniz.

Kiralayan Firma Profesyonelmi
Dikkat etmeniz gereken önemli hususlar arasında yer alan maddelerden birisi de kiralama yapacağınız firmadır. Kiralık forklift firmaları günümüzde oldukça yaygınlaşmıştır. Bu nedenle sektöründe yeteri kadar tecrübeye ve uzmanlığa sahip olan firma sayısı günden güne azalır. En kaliteli hizmeti uygun fiyata alabilmek için de doğru firmaları tercih etmeniz gerekir. Aynı zamanda kiralama yapacağınız firmanın size yakın olması ulaşım açısından kolaylık sağlayacaktır. Bu sayede kiralamak istediğiniz forklifti kısa süre içerisinde temin edip zamandan kazanabilirsiniz.

Forkliftin Özellikleri
Forklift kiralarken dikkat etmeniz gereken önemli konulardan birisi, üzerinde bulunan aksesuarlar ve ekstra özelliklerdir. Korna sistemi olmayan forkliftlerden kesinlikle uzak durmanız gerekir. Nitekim küçük araçlar olduğu ve genellikle kapalı alanlarda çalıştıkları için birçok risk unsuru oluşturur. Kornası ve ikaz sinyalinin bulunması olası kazaların önüne geçecektir. Aynı zamanda kiralayacağınız forkliftte yük sigortası bakmanız gereken ilk noktalar arasında yer alır. Böylelikle yüklerin kontrolsüz bir şekilde hareket etmesini engelleyebilirsiniz.

Operatör Belgelimi
Eğer forklifti operatörü ile kiralayacaksanız operatörün ehliyetine bakmanız gerekir. Konu hakkında yeteri kadar yetkinliğe sahip olup olmadığını sormanız şarttır. Bu sayede kendinizi güvene alıp istenmeyen kazaların önüne geçebilirsiniz. Ayrıca hizmet almak için firmanın https://www.nehirforklift.com sitesisini ziyaret edebilirsiniz.